Autoriteit Consument & Markt kiest met KCM voor tevreden klanten

Toezichthouder Autoriteit Consument & Markt (ACM) zet zich in voor consumenten en bedrijven. Dat doet zij onder meer met het informatieloket van de overheid voor consumenten: ConsuWijzer. De ACM en ConsuWijzer hechten zelf ook veel waarde aan het oordeel van hun eigen klanten. Daarom werken zij nauw samen met de Klantcontact Monitor om continu inzicht te hebben op de eigen klanttevredenheid.

De consument centraal

Door toe te zien op onder meer consumentenrecht en mededinging zorgt de ACM samen met ConsuWijzer voor eerlijke concurrentie tussen bedrijven. Daarnaast hebben zij goedgeïnformeerde consumenten ten doel; consumenten die weten waar zij aan toe zijn en waar ze recht op hebben. De ACM en ConsuWijzer stellen dus de consument centraal. En dat doen zij ook met de eigen klanten. Daarom meten de ACM en ConsuWijzer continu hoe hun dienstverlening wordt ervaren. Alle kanalen worden uitgebreid geanalyseerd; van telefonisch contact en contact via e-mail tot de gebruiksvriendelijkheid van de websites. “Door met de KCM continu te meten en niet maar één keer per jaar of kwartaal, weten we wat er speelt. Bovendien ontvangen we dagelijks meldingen als er een lager cijfer wordt gegeven, zodat we precies weten wat er beter moet. Zo kunnen we gericht bijsturen en onze dienstverlening aan consumenten en bedrijven écht verbeteren”, aldus Willem van Dijk, Senior Adviseur bij ACM.

En de ACM en ConsuWijzer zijn de verbeterlust nog lang niet verloren. Ook in 2016 gaan zij onverminderd door met doorlopend onderzoeken.

 

Over KCM Survey

KCM Survey biedt software en ondersteuning op maat bij het uitvoeren van klant- en medewerkerstevredenheidsonderzoek. Met het KCM Platform hebben organisaties via het online dashboard continu en realtime inzicht in de resultaten van alle mogelijke communicatie kanalen. Rapportage en daarmee verbetering is mogelijk op ieder (organisatie)niveau. Zo verbeteren je klant- en medewerkerstevredenheid en verlaag je (operationele) kosten.