Baas in Contact

De zoektocht naar de meest aantrekkelijke werkgever in de klantcontactbranche is ook dit jaar weer in volle gang. Het doel van dit onderzoek is om de branche nog beter, aantrekkelijker, maar vooral ook leuker te maken. Inmiddels hebben al 24 organisaties zich opgegeven om zich te mengen in de strijd. Wij zijn er ontzettend trots op dat onze klanten BCC, Cendris, Conduent, GGN, Nationale Nederlanden en NotuBiz meedoen aan dit onderzoek.

Uitgebreid rapport

Elke deelnemende werkgever krijgt een uitgebreid rapport waarin is terug te vinden wat er goed gaat in de organisatie en waar nog verbetering valt te halen. Het leuke van dit onderzoek is dat elke werkgever ook te zien krijgt waar zij kunnen verbeteren ten opzichte van de andere deelnemende organisaties. Op deze manier krijgen de werkgevers inzicht in hoe zij het werk nog leuker en aantrekkelijker kunnen maken voor hun werknemers. Het is dan ook van belang dat zo veel mogelijk werknemers het onderzoek over hun werkgever invullen om de resultaten zo relevant mogelijk te maken.

Feiten uit het onderzoek
  • Aantal respondenten = 422
  • 96,0% geeft aan te weten waar de organisatie voor staat (normen / waarden / missie / visie) waarvoor hij / zij werkt.
  • 97,2% weet wat er van hem / haar wordt verwacht (persoonlijke en / of teamdoelstellingen).
  • 99,1% geeft aan het goed te kunnen vinden met (de meeste van) de directe collega’s.
  • Hoe gelukkig ben je met jouw werkgever? > 8.0
  • 71,8% is ambassadeur van zijn / haar organisatie
Belangrijkste inzichten
  • De arbeidsomstandigheden vormen het belangrijkste thema (35,1%).

De arbeidsomstandigheden zijn het meest belangrijk voor de medewerker. De werkplek en werk-privé balans dragen hier het meest aan bij.

Als je als medewerker niet weet waar de organisatie voor staat (normen / waarden / missie / visie) dan heeft dit enorme impact op de tevredenheid van de medewerkers.

Deze groep betreft maar een klein aantal medewerkers. Echter zijn deze een stuk minder gelukkig. Dit is dus een quick win voor elke organisatie. Zorg dat je duidelijk communiceert als organisatie waar je voor staat en maak je medewerkers gelukkig!

Wanneer je als medewerker wel weet waar de organisatie voor staat, dan krijgt geluk een score van een 8,0.

  • Als de medewerkers niet weten wat er van hen wordt verwacht (persoonlijke en / of teamdoelstellingen) dan heeft dit enorme impact op de tevredenheid van de medewerkers.

De mensen die aangeven niet te weten waar de organisatie voor staat of wat er van hen persoonlijk of in teamverband wordt verwacht, scoren op alle onderdelen aanzienlijk lager:

 

Thema’s Score (verwachting niet bekend) Totaalscore
Geluk 6,3 8,0
eNPS -42 +28
Arbeidsvoorwaarden 4,5 7,4
Arbeidsomstandigheden 5,3 7,6
Feedback 4,6 7,6
Leidinggevende 5,6 8,1

 

Deze groep betreft maar een klein aantal medewerkers. Echter zijn deze een stuk minder gelukkig. Dit is dus een quick win voor elke organisatie. Zorg dat je duidelijk bent over de verwachtingen die je stelt aan je medewerkers!

  • Feedback is in het algemeen het minst belangrijke thema voor de medewerkers.

Bij de vraag waar de werknemer als eerst aan denkt wanneer er aan de werkgever gedacht wordt, werden veel verschillende antwoorden gegeven. Toch kwamen hier een aantal woorden duidelijk naar voren:

Doe ook mee

Doet jouw organisatie mee aan het Baas in Contact onderzoek? Spoor dan jouw collega’s ook aan om mee te doen met het onderzoek. Des te meer werknemers het onderzoek invullen, hoe relevanter de resultaten en verbeterpunten.

Ben jij of ken jij de Baas in Contact, schrijf je dan in en profiteer van het onderzoek. Wie weet ga jij of je werkgever er in januari met de fel-begeerde Baas in Contact award vandoor!

Door mee te doen aan het Baas in Contact onderzoek maak je ook nog eens kans op een leuke prijs! Je kunt namelijk voor één dag lang een kerstkraam op jouw afdeling in december winnen!