Een moment geduld alsjeblieft…

Je hebt het vast vaak meegemaakt tijdens het telefoneren: ‘Het is drukker dan u van ons gewend bent‘, ‘De meeste vragen kunt u vinden op onze website‘, ‘Er zijn 5 wachtenden voor u‘. Tegenwoordig moeten we meer geduld hebben wanneer we contact opnemen met een organisatie.

Langere wachtrijen en uitgebreide keuzemenu’s

We staan 2 tot 3 keer langer in de wacht bij de klantenservice dan vorig jaar. Dat blijkt uit de cijfers van Klantenservice Federatie. Niet alleen de wachtrijen zijn langer, ook de keuzemenu’s worden steeds uitgebreider. Dit komt door de krapte op de arbeidsmarkt. Er zijn namelijk 10.000 vacatures bij klantcontactcentra. Hierdoor nemen chatbots steeds vaker het contact over, in de hoop dat mensen minder gaan bellen.

Omdat de klantenservice van jouw organisatie de ogen en oren zijn, is het belangrijk hier volledig de focus op te leggen.  Wat je eraan kunt doen? De tip van Roel Masselink, directeur van de Klantenservice Federatie, is om uit te leggen waarom iets gaat zoals het gaat en vermeld op je website vooral de simpelere vragen. Zo blijft de telefoon beschikbaar voor de ingewikkeldere vragen.

Benieuwd wat de trends zijn in klantinteractie 2022-2024? Je leest ze hier!

Hoe bereikbaar is jouw organisatie?

Kom erachter met het Bereikbaarheidsonderzoek van KCM. Het Bereikbaarheidsonderzoek is door KCM zelf ontwikkeld en is sinds 1992 op de Nederlandse markt. Het telefoon- en e-mailgebruik van jouw organisatie wordt vertaald naar marketing, dienstvaardigheid en klantgerichtheid. De effectiviteit en efficiency worden op basis van mystery calling of via e-mails objectief gemeten.

Optimale bereikbaarheid bewerkstelligt een optimale communicatie met jouw klanten en prospects. Hierdoor wordt het ook mogelijk om de spontaan aandienende salesleads maximaal te benutten. Want let wel; 70 – 80% van alle eerste contacten met prospects komen via de telefoon tot stand (bron: KPN Telecom). Daarnaast optimaliseer je jouw professionele imago en de organisatie straalt een klantgerichte en dienstvaardige houding uit.

Meer weten? Klik op de button hieronder of vraag een demo aan via de knop onderaan de pagina.

Meer weten?

Benieuwd hoe bereikbaar jouw klantenservice is? Vraag vrijblijvend een demo aan!

Demo aanvragen