KCM en Force of the Customer bundelen hun krachten 

KCM Holding B.V. met dochterondernemingen KCM Survey en KCM Systems, en Force of the Customer B.V. met dochterondernemingen Ferment Management, BRW Groep, Metier Academy Benelux en Customer Service Academy fuseren.

Loosdrecht, 11 augustus 2020 – Door fusie van KCM, de snelgroeiende organisatie in meten van klant- en medewerkerstevredenheid, en FOTC, toonaangevende management consultants en opleiders in customer experience, ontstaat een innovatieve en sterke onderneming met een full service pakket. De organisaties hebben met eerdere samenwerkingen aangetoond dat zij samen sterk staan, daarom is besloten samen verder te gaan onder één naam: KCM Group. De nieuwe onderneming zal haar activiteiten verder uitbreiden en is ook actief op zoek naar partners waarmee verdere groei vorm kan worden gegeven.

Edwin van Wijk: “Deze fusie creëert een technologische, dienstverlenende onderneming in customer experience en customer service. Ons vakgebied ontwikkelt zich snel en vraagt veel aandacht. Met KCM Group hebben wij labels met bewezen trackrecord, waarmee wij onze klanten laten excelleren in customer experience.”

KCM Group bestaat uit 5 labels:

  • KCM Survey – aanbieden van online en real time klant- en medewerkerstevredenheid onderzoeken en de stem van klanten en medewerkers op de juiste plek in organisaties brengen. (www.kcmsurvey.eu).
  • KCM Academy – optimaliseren van de menselijke factor door het bieden van trainingen, e-learnings en gamification voor klantprofessionals en leidinggevenden (www.kcmacademy.eu).
  • KCM Professionals – verbeteren van processen, systemen en strategie door audits, advisering, projectmanagement en interim management. (www.kcmprofessionals.eu).
  • KCM Systems – ontwikkelen en onderhouden van innovatieve software-applicaties om opdrachtgevers te ondersteunen in data verzamelen, visualiseren, optimaliseren en analyseren.
  • KCM FutureLab – innoveren en benchmarken door kennisdeling, white papers en events.

Martine Ferment: “Onze kennis, bewezen werkwijze en jarenlange ervaring maakt KCM Group een slagvaardige en behulpzame partner die organisaties écht wendbaar maakt op het gebied van hun customer experience. Kenmerkend voor onze professionals is dat zij de taal van de klant spreken. Zij weten vraagstukken helder over te brengen en kunnen zich verplaatsen in de klant. Daarmee zijn ze in staat om techniek, organisatie en processen met elkaar te verbinden.

KCM Group kan met deze fusie een compleet aanbod van producten en diensten bieden en grotere projecten verzorgen, zowel op nationaal als internationaal niveau. KCM heeft de visie om de nummer 1 partner te zijn bij het bereiken van optimale klant- en medewerkerstevredenheid. Ik ben ervan overtuigd dat onze opdrachtgevers baat gaan hebben bij de integratie en focus van onze diensten in hun proces naar optimale klant- en medewerkerstevredenheid.”

Over KCM Group:

KCM Group levert gespecialiseerde onderzoeken en oplossingen op het gebied van klant- en medewerkerstevredenheid. Daarnaast ondersteunt KCM organisaties bij de implementatie van verbeteringen en het trainen van medewerkers door hoogopgeleide vakmensen. KCM beschikt over een zelf ontwikkeld platform voor het meten van talloze aspecten van klanttevredenheid, medewerkerstevredenheid, quality monitoring en redenen van het klantcontact. Een uitgebreide BI toolset zorgt ervoor dat opdrachtgevers waardevolle inzichten verkrijgen waar zij direct mee aan de slag kunnen. KCM Group zorgt via KCM Academy en KCM Professionals dat betrouwbaar en voordelig opleiden en verbeteren van klantcontact simpeler wordt, waarmee haar opdrachtgevers bevrijd zijn van complexiteit waarmee anders veel tijd en geld is gemoeid. KCM werkt in opdracht van klanten uit 10 verschillende landen en haar software wordt ingezet in maar liefst 195 landen.

 

KCM Group B.V.

Frans Halslaan 23D

1231 BB Loosdrecht

Nederland

T: +31 (0)35 544 98 00

E: welcome@kcmgroup.eu

W : kcmgroup.eu

 

Noot voor de pers: voor vragen kunt u contact opnemen met Edwin van Wijk. T : +31 (6) 535 953 59 E : edwin.vanwijk@kcmgroup.eu