EVENTS

KCM deelt graag kennis met jou!

Kijk snel boven in het menu van onze website onder ‘Events’ om te zien wat er op het programma staat en meld je snel aan!

Wij organiseren regelmatig interessante en inspirerende events die gratis toegankelijk zijn. We laten je zien hoe je je klant- en medewerkerbeleving kunt verbeteren op basis van je onderzoeksdata. We delen kennis en geven je graag tips waar jij zelf mee aan de slag kunt om je dienstverlening te optimaliseren. Leuk en nuttig toch?

Op dit moment zijn we druk bezig met het samenstellen van het programma voor 2024. Binnenkort lees je hier meer informatie over.

 

Aankomende evenementen

Hieronder staan de evenementen die we op dit moment hebben gepland. Staat er niks voor jou tussen? Geen nood! We organiseren regelmatig evenementen voor verschillende doelgroepen. Wil je dat we je op de hoogte houden van onze evenementen? Klik dan op onderstaande knop en vul je gegevens in.

Hou mij op de hoogte!

Webinar voor woningcorporaties

Ontdek hoe je jouw score op de AEDES Benchmark verhoogt!

đŸ’ģ Donderdag 23 mei 2024
10:00 uur tot 12:00 uur

Tijdens dit webinar duiken we samen in de AEDES benchmarkdata. Theo Spek, Manager Klant & Onderhoud bij De Woonschakel, vertelt waarom zij zo succesvol zijn en continu goed scoren op ÊÊn van de belangrijkste processen uit de AEDES Benchmark: reparatieverzoeken. Je krijgt tips en is er voldoende ruimte voor vragen.

Kortom, mis het niet en meld je nu aan!

En nodig ook gerust je collega’s uit.

 

Aanmelden

Workshop voor gemeenten

Meten = weten verbeteren!

📍Gemeente Tilburg – Stadswinkel
🗓ī¸ Woensdag 12 juni 2024
🕘 09:00 tot 13:15 uur

Gemeente Tilburg neemt ons mee in haar proces Melding Openbare Ruimte (MOR) en illustreert de uitdagingen die daarbij komen kijken in een praktische casus. Laat je inspireren door onze workshopleider Jan Roelof Steenbergen en werk vervolgens in kleine intervisiesessies aan het perfecte proces MOR!

Kortom, mis het niet en meld je nu aan!

(Beperkt aantal plekken beschikbaar.)

 

Aanmelden