MEDEWERKERBELEVING

Ze zijn het goud, het levende visitekaartje en de drijvende kracht van je organisatie: je medewerkers. Alleen het vinden van de juiste talenten en het vasthouden daarvan kan voelen als het vangen van zeepbellen: net binnen bereik, maar altijd in beweging. Waarom kiezen ze voor jouw organisatie? Wat motiveert hen om te blijven? Wat drijft hen om te vertrekken?

Een kijkje achter de schermen

Medewerkers die blijven en uitstekend werk doen, is de droom van iedere manager. Hier komt de medewerkerbeleving, de employee experience (EX), in het spel. Wat speelt er echt binnen je organisatie? Wat vinden medewerkers eigenlijk van de faciliteiten of de interne communicatie? Zijn ze bevlogen? Wat zijn de kansen en waar liggen uitdagingen?

“Iedereen weet het: betrokken en tevreden medewerkers zijn cruciaal voor een gezonde bedrijfscultuur en een sterk merk. Maar hoe weet je hoe je ervoor staat met jouw organisatie? Meet de medewerkerbeleving!”

Stef van Dieren
Commercieel Directeur

 

Ik wil aan de slag met medewerkerbeleving

Ik wil aan de slag!

Medewerkers zijn je meest waardevolle klanten

Het is heel simpel: tevreden medewerkers leiden tot tevreden klanten. Oftewel Employee Experience = Customer Experience (EX = CX). Maar bij KCM zien we medewerkers niet alleen als medewerkers. Het zijn ook je meest waardevolle klanten en ambassadeurs. Hun stem helpt bij het optimaliseren van processen en het verbeteren van klantgerichtheid. Daarmee gaan we een stap verder: loyale tevreden medewerkers zorgen voor loyale, tevreden en waardevolle klanten. Wil je de waardevolle stem van je medewerkers inzetten? Meet de medewerkerbeleving!

EX

 

CX

Aanpak met impact

Wij meten medewerkerbeleving anoniem en op verschillende manieren:

Jaarlijkse
metingen

Op jaarbasis sturen we een dynamische vragenlijst uit, aangepast aan je huidige bedrijfsomstandigheden. Als werkgever krijg je een beoordeling op onderwerpen als interne communicatie, samenwerking, arbeidsvoorwaarden en de direct leidinggevende.

Kort-cyclische
metingen

Meerdere keren per jaar sturen we een beknopte vragenlijst naar je medewerkers. Zo weet je wat er speelt binnen jouw organisatie en houd je vinger aan de pols.

Thematisch
onderzoek

We richten onze aandacht op die thema’s die aandacht behoeven en het meest urgent zijn. Als dat nog niet duidelijk is, voeren we eerst een nulmeting uit om prioriteiten te stellen. Daarna gaan we met de thema’s aan de slag.

 

Ik wil aan de slag met medewerkerbeleving

Ik wil aan de slag!

De Employee Journey

Het meten van de Customer Journey binnen bedrijven is steeds gebruikelijker. Waarom deze mooie tool alleen inzetten voor klanten? Het in kaart brengen van de Employee Journey levert onschatbare voordelen op:

 • Medewerkers krijgen het gevoel gehoord te worden.
 • Als organisatie krijg je inzicht in hoe effectief je inspanningen voor medewerkers zijn.
 • Je peilt eenvoudig de beleving bij instroom, doorstroom of uitstroom zodat je weet wat er waar te verbeteren valt.
 • Hebben medewerkers een specifiek trainingsprogramma gevolgd? Vraag naar hun ervaringen zodat de training nog beter aansluit bij de behoefte.

De reis van je medewerkers verbeteren binnen jouw organisatie was nog nooit zo makkelijk!

Jouw 5 voordelen

Verbeter jouw medewerkerbeleving met ons KCM Next platform en profiteer gelijk van de volgende voordelen:

 1. Anoniem medewerkerbelevingsdashboard:
  Real-time toegang tot anonieme tevredenheidscijfers van je medewerkers. Hierdoor kun je altijd direct inspelen op ontwikkelingen en trends in de medewerkerbeleving.
 2. Bewezen onderzoeksmethoden:
  De beproefde methoden voor het meten van de medewerkerbeleving werden ontwikkeld door onze professionals. Onderzoeksmethoden die écht werken, daar kun je van op aan.
 3. Maatwerk:
  We werken nauw met je samen om een onderzoek op maat te ontwikkelen door een passende methodiek vast te stellen en een vragenlijst te ontwerpen die inspeelt op jouw specifieke – en unieke – behoeften. Dit verzekert je van de nodige inzichten om de beleving van jouw medewerkers te verbeteren.
 4. Actiegericht:
  Ons prachtige visuele dashboard richten we samen met je in, afgestemd op jouw behoeften, zodat je – heel actiegericht – het maximale uit de resultaten en je medewerkers haalt.
 5. Aanpasbare rapportage-opties:
  Kies tussen zelf-monitoring of laat ons een grondige analyse uitvoeren. We kunnen waardevolle inzichten en verbeterpunten identificeren en deze presenteren aan je organisatie. Hierbij geven we je tips en handvatten hoe je deze verbeteringen kunt realiseren. Zo behoud en/of verbeter je jouw medewerkerstevredenheid.

Het goud van je organisatie behouden?

Meedenken – Meten – Inzicht – Actie
Dat is KCM!

 

Ik wil aan de slag met medewerkerbeleving

Ik wil aan de slag!