ONZE DIENSTEN

Natuurlijk meten wij klant- en medewerkerbeleving. En toetsen we kwaliteit en bereikbaarheid van je klantcontacten. Maar het stopt niet als de cijfers bekend zijn. Jij krijgt het inzicht dat je zoekt met behulp van onze mensen, software en diensten. Door data om te zetten in daden, creëer je ervaringen die je klanten en medewerkers nooit meer vergeten.

Onze 5 diensten, geïntegreerd in één platform!

Met onze vijf diensten geïntegreerd in één platform kun je onderzoeksdata omzetten tot concrete en meetbare acties om je customer experience en employee experience te verbeteren.

KLANTBELEVING

Benieuwd naar de stem van jouw klanten over jullie dienstverlening? Verbeterpunten inzichtelijk en concreet maken? Wij bieden inzicht in de mening van jouw klanten over jouw dienstverlening en maken verbeterpunten concreet en inzichtelijk.

Lees meer

KWALITEIT & BEREIKBAARHEID

Verontrustend of verrassend? Hoe zit het met de bereikbaarheid en de kwaliteit van jouw klantcontact? Wij kijken vanuit een ander perspectief welke onderwerpen binnen jouw organisatie extra aandacht behoeven.

Lees meer

MEDEWERKERBELEVING

Het zijn de visitekaartjes van jouw organisatie, de drijvende kracht. Zijn jouw medewerkers bevlogen? Met een nulmeting en effectmetingen krijg je direct inzicht in de thema’s die belangrijk zijn voor jouw medewerkers en waar je aandacht aan moet besteden.

Lees meer

TRAINING

Omgaan met weerstand? Empathie tonen? Beschikken jouw medewerkers over de juiste klantcontactvaardigheden? Verbeter de vaardigheden van jouw team met onze korte e-learnings.

Lees meer

INZICHT

Je hebt informatie uit veel verschillende bronnen. Maar hoe ga jij van data naar inzicht? KCM Group gaat verder waar anderen stoppen: Meedenken – Meten – Inzicht – Actie. Omdat deze stappen onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden en het succes bepalen voor jouw organisatie, integreren wij ze in één platform.

Lees meer

Onze 5 diensten in de praktijk zien?

Wil je een keer zien hoe wij onze vijf diensten in één platform hebben geïntegreerd? En hoe je daarmee je onderzoeksdata omzet tot concrete en meetbare acties om je customer experience en employee experience te verbeteren? Vraag dan nu een demo aan!

 

Ik wil een demo aanvragen